به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام منطقی، امروز طی سخنانی در همایش اسلام و آینده پژوهی که در موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) برگزار شد، با اشاره به مطلب فوق ابراز داشت: البته این نقش و جایگاه پس از پیروزی انقلاب اسلامی از اهمیت به مراتب بیشتری برخوردار بوده است.
وی همچنین با تاکید بر این که حوزه و دانشگاه باید بستر ساز شکل گیری آینده مطلوب از نگاه اسلام باشند، افزود: امروز در قرن بیست و یکم، با نوع جدیدی از آینده نگری ساحرانه و جاهلانه روبرو هستیم و لذا وظیفه ای که ما برعهده داریم این است که بر اساس متدهای عقلی و منطقی قابل قبول از نگاه اسلام، آینده را طراحی کنیم.
حجت الاسلام منطقی یادآور شد: آینده پژوهی گرچه عمر کوتاهی دارد، اما امروز در دنیا از آن به عنوان یک علم یاد می شود.
وی همچنین در ادامه بیان داشت: آینده پژوهی از منظر اسلام، دانشی است که با اتکای به مبانی اسلامی و بهره مندی از ابزارهای علمی و نیز بکارگیری خلاقیت، توان خلق فناوری های جدید و نیز طراحی ساز و کارهای فرهنگی و علمی شایسته جامعه اسلامی را دارد.
حجت الاسلام منطقی اضافه کرد: از این منظر، هدف آینده پژوهی ، ساختن جهان مطلوب در آینده است.
عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) همچنین خاطرنشان کرد: در روایات ما اشاره به این نکته اشاره شده که آینده نگری از ویژگی های انسان مومن و هوشمند می باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر این که رسالت مهم حوزویان در عرصه آینده پژوهی بر اساس مبانی اسلامی گفت: حوزه های علمیه همان طور که علت محدثه انقلاب بوده اند ، علت مبقیه آن نیز هستند و لذا نمی توانند نسبت به آینده نظام و انقلاب بی تفاوت باشند.
این پژوهشگر حوزوی با اشاره به مساله ظهور و آخرالزمان، اظهار داشت: منظور از آینده پژوهی ، تبیین عصر ظهور حضرت حجت (عج) نیست، بلکه منظور ، بررسی و تدوین مشخصات مقطعی از زمان است که در جهت و راستای عصر ظهور می باشد.